Kokius produktus reikia valgyti moterims menopauzės laikotarpiu
Po penkiasdešimties metų daugumos moterų gyvenime prasideda nemalonus menopauzės laikotarpis. Šiuo etapu kūnas patiria didelę apkrovą, nes keičiasi hormoninis fonas. Tuo metu daugelyje sistemų ir organų vyksta pokyčių. Per šį laikotarpį reikia valgyti tam tikrus produktus, kurie padės išgyventi sudėtingą gyvenimo etapą.
Burokėliai. Šis šakniavaisis puikiai veikia širdį ir kraujagysles, taip pat gerina medžiagų apykaitą. Jis mažina kraujo spaudimą ir plečia kraujagysles.
Pieno produktai. Po keturiasdešimties metų mūsų kūnas praranda raumenų masę, todėl svarbu valgyti maistą, kuriame yra daug baltymų. Nepamirškite, kad raumenų masę padeda išsaugoti fizinis krūvis.
Ankštiniai. Jie sumažina diabeto riziką, taip pat sumažina cholesterolio kiekį kraujyje. Ankštiniuose yra daug ląstelienos, kuri ypač reikalinga vyresniems nei 50 metų žmonėms.
Pomidorai. Jie padeda išvengti raukšlių, nes juose gausu likopeno – uždegimą slopinančios medžiagos.
Grybai. Menopauzės metu moterų kaulai tampa trapūs, todėl norint išvengti jų lūžimo reikia valgyti maisto produktus, kuriuose daug kalcio ir vitamino D. Tai yra grybai. Juos reikėtų valgyti visus metus.