Daržovės, kurias būtina valgyti po 40 metų

8 daržovės, kurias būtina valgyti po 40 metų, kad palaikytumėte gerą sveikatą ir formą

Ne paslaptis, kad su amžiumi medžiagų apykaita pamažu lėtėja, dėl to daugelis žmonių pradeda pamažu priaugti svorio. Vokiečių mitybos specialistai pasidalino su „Freundin“ leidiniu sveikų daržovių sąrašu. Jos  pagreitina medžiagų apykaitą, todėl skatina lieknėjimą po 40 metų.

Brokoliai, turtingi vitamino C ir kalcio, pagreitina medžiagų apykaitą, pašalina skysčių perteklių ir pilvo pūtimą, taip pat prisideda prie „riebalų deginimo“.

Šparagai, kuriuose yra glutationo – antioksidanto, skatinančio lieknėjimą, taip pat sveikų skaidulų, turinčių teigiamą poveikį virškinimo trakto veiklai, šalinančių šlakus ir toksinus.

Lapiniuose kopūstuose yra tiek daug vitamino A, kad norint užtikrinti dienos normą pakanka suvalgyti tik 50 gramų. Jie taip pat turi daug B, C grupės vitaminų ir kalcio. Visi šie elementai prisideda prie medžiagų apykaitos pagreitėjimo, sumažina cholesterolio ir riebalų koncentraciją kraujyje, normalizuoja žarnyno veiklą.

Briuselio kopūstai ne tik aprūpina organizmą vitaminu C, bet ir palaiko sveiką odos, plaukų ir nagų išvaizdą dėl šioje daržovėje esančios sieros ir kitų mineralinių medžiagų bei antioksidantų.

Agurkai palaiko kūno hidrataciją ir padeda pašalinti nepageidaujamas medžiagas. Agurkus rekomenduojama valgyti su žievele. Juose yra kalio, geležies, magnio, kalcio ir vitaminų A, K, C.

Morkos pašalina cholesterolio perteklių iš organizmo.

Burokėliai normalizuoja išmatas, taip pat valo vidaus organus: kepenis, tulžies pūslę ir kitus.

Svogūnai yra ne tik vitaminų ir mineralinių medžiagų sandėlis, bet ir puikiai valo iš organizmo šlakus ir toksines medžiagas.