Kodėl atsiranda potraukis valgyti sūrį

Dietologai nustatė, kodėl atsiranda potraukis valgyti sūrį ar kitus produktus

Užsienio dietologai atliko didelio masto tyrimą, kuris parodė, kokių medžiagų trūksta organizmui, kai atsiranda įvairių maisto produktų trauka. Tyrimų rezultatus jie paskelbė viešai, prieinamus visiems.

Ekspertai atliko daugybę tyrimų, kad suprastų, kurių medžiagų trūkumas rodo konkrečių produktų potraukį. Taigi jie priėjo prie išvados, kad potraukis valgyti saldumynus, ypač šokoladą, reiškia emocinio pakilimo trūkumą. Mūsų organizmas jaučia, kad jam trūksta serotonino, o kur jo jam galima rasti jis taip pat žino – šokolade.

Dietologai nustatė, kad potraukis valgyti riebų ir keptą maistą kyla dėl depresijos. Tokiu būdu paruošti produktai pagreitina dopamino išsiskyrimą, o šis procesas yra tiesiogiai susijęs su malonumo jausmu. Net noras valgyti sūrį turi savo motyvą.

Ekspertai teigia, kad jūs užsinorėsite suvalgyti sūrio, jei trūks vitamino B12. Bet jei jūs tikrai labai užsinorėjote raudonos mėsos, tikriausiai jums trūksta geležies arba baltymų. Sūrių užkandžių suvalgyti norisi žmonėms, kurių organizmas dehidratuotas. Tuos, kuriems yra didelė cinko trūkumo tikimybė, traukia aštrus maistas.