Gyventojų pajamų mokestis 1,2% dalies parama

Gerbiamieji,

Nuoširdžiai dėkojame visiems, jau parėmusiems Lietuvos liaudies medicinos asociaciją (LLMA) gyventojų pajamų mokesčiu (GPM).

2020 m. 1,2 proc. GPM dalies parama, kurią Jūs galite skirti LLMA, yra labai svarbus indėlis asociacijai, kuris prioritetine tvarka bus panaudotas asmens sveikatos ir jos priežiūros tema susijusios informacijos sklaidai, sveikatos mokymų ir dienos stovyklų organizavimui, sveikos gyvensenos skatinimui ir stiprinimui. Mūsų pagrindinis tikslas ir siekis, kad šios lėšos būtų panaudotos efektyviai ir skaidriai. Todėl mes labai tikimės Jūsų supratimo ir tolimesnio palaikymo.

Ačiū Jums už tai, kad esate kartu, ir padedate LLMA veikti!

Lietuvos liaudies medicinos asociacija

P.S. Laikotarpiu nuo 2020 m. sausio 1 d. iki 2022 m. sausio 1 d. (skiriant GPM dalį už 2019 ir 2020 metus) mokesčių administratorius nagrinės ne tik elektroniniu būdu per EDS, bet ir popieriniame variante užpildytus gyventojų prašymus. Popierinę užpildytą prašymo formą mokesčių administratoriui galima įteikti tiesiogiai arba išsiųsti paštu (Neravų g. 8, LT-66257, Druskininkai). Pildant formą Jums reikės Asociacijos kodo195764426. Jūsų patogumui, prašymo formas galite pildyti ir pas mus.

Jei pateikėte deklaraciją praėjusiais metais ir nurodėte, kad keletą metų (2019, 2020 ir 2021m.) skirsite paramos gavėjui savo GPM lėšų dalį 2 proc. (pastebime, jog šiemet keičiasi į 1,2 proc.) ir norite tai tęsti ir jokių pakeitimų nedarysite (t.y. nekeisite paramos gavėjo, nepapildysite nauju gavėju) tuomet Jums šiemet deklaracijos taisyti/pildyti nereikia – sistema automatiškai pakoreguos iš 2 proc. į 1,2proc.

Atkreipiame dėmesį, kad savo GPM dalį galite padalinti keletui paramos gavėjų išskirstant 1,2 proc. proporcingai.

Aktualią informaciją, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus bei parsisiuntimui skirtas VMI parengtas vizualines priemones galite rasti ir specialioje VMI svetainės skiltyje, kuri bus nuolat pildoma.

Savanoriškai paramą galite skirti pervesdami lėšas į Alekso Vienažindžio labdaros ir paramos fondo sąskaitą LT14 7044 0600 0826 0366