Unikalios grikių savybės

Skonis ar naudingumas?

Gydytojas papasakojo apie unikalias grikių savybes

Dažnas grikių valgymas padeda numesti svorio ir sumažinti vėžio riziką. Kaip tiksliai grikiai valo iš organizmo užkalkėjimo ir toksines medžiagas, paaiškino gydytojas dietologas.

Grikių skonio savybės ir charakteristikos yra puiki proga amžinam ginčui. Kitas dalykas – naudingosios šio produkto savybės, jos neginčijamos. Ir kuo toliau vystosi žmonija, tuo labiau atsiskleidžia šio produkto naudingumas.

Visa grikių paslaptis yra ta, kad jie valo iš žarnyno medžiagų apykaitos ir skilimo produktus, kurie kaupiasi organizme dėl per didelio greito ir kitų žemos kokybės maisto produktų vartojimo.

Gydytojas dietologas paaiškino, kaip tai veikia.

,,Ląsteliena, kuri yra grikių sudėtyje, labiausiai valo organizmą. Iš žarnyno valyti medžiagų apykaitos ir skilimo produktus yra viena iš svarbiausių mitybos užduočių, nes patys skilimo produktai gali sukelti onkologines ligas. Visų pirma, tai storosios žarnos vėžį, kuris daugelyje pasaulio šalių užima 2–3 vietas. Storosios žarnos vėžio profilaktika – tai daug ląstelienos turinčių maisto produktų valgymas. Ląsteliena sugeria skilimo produktus ir pašalina juos iš žarnyno“, – paaiškino dietologas.

Grikiai naudingi ir norintiems sulieknėti. Šio produkto „dietinės savybės“ yra daugelio veiksmingų būdų, kaip numesti papildomą svorį, paslaptis.

,,Maistinių medžiagų santykis leidžia grikius vadinti žmonių, kurie reguliariai juos vartoja, viena iš ilgaamžiškumo paslapčių. Grikių privalumas yra sotumas. Atsižvelgiant į vidutinį kalorijų kiekį, grikiai leidžia ilgesnį laiką jausti sotumo jausmą. Tai reiškia, kad grikiai yra nepakeičiamas visų dietų komponentas. Badavimo ir apetito kontrolė yra didelis grikių nuopelnas norint numesti svorio“, – tikina dietologas.