Trys žarnynui pavojingi produktai

Vokietijos gydytojas įvardijo tris žarnynui pavojingus produktus

Gydytojas Thomasas Freelingas iš Vokietijos įvardijo žarnyną „nuodijančius“ produktus.

Visų pirma specialistas rekomendavo sumažinti suvartojamo cukraus kiekį iki minimumo, nes jis skatina kenksmingų bakterijų dauginimąsi ir išstumia naudingus mikroorganizmus.

Be to, gydytojas patarė atsisakyti vytintų, rūkytų ir stipriai perdirbtų dešrų, kurios yra pripažintos kancerogenais. Gydytojas pažymėjo, kad raudonos mėsos suvartojimas turėtų būti sumažintas iki 500 gramų per savaitę.

Specialistas taip pat teigė, kad geriau pašalinti iš raciono „blogus riebalus“. Kalbama apie majonezą, margariną ir lašinius, nes jie labai apkrauna žarnyną.

Jis pridūrė, kad sveikiausia žarnyno gleivinei ląsteliena, kurios yra ankštinėse daržovėse.

Praėjusią savaitę gydytojas dietologas Michailas Ginzburgas paneigė mitą apie absoliučią medaus naudą. Visų pirma jis pažymėjo, kad šiuo produktu nereikėtų piktnaudžiauti virškinamojo trakto ligomis sergantiems žmonėms. Gydytojas onkologas Michailas Myasnyankinas patarė išbraukti iš raciono greitąjį maistą (angl. fast food), kad būtų sumažinta virškinamojo trakto vėžio vystymosi rizika.