Naudingos mandarinų savybės

Įvardintos naudingos mandarinų savybės

Mandarinai yra sveiki citrusiniai vaisiai. Ekspertai pateikia svarbias šių vaisių savybes.

Labiausiai pageidaujami Šiaurės Afrikos mandarinai iš Maroko, taip pat Abchazijos mandarinai. Sausio antrojoje pusėje prasideda Izraelio mandarinų sezonas. Jie taip pat labai skanūs. Ispaniškos veislės turi daug hibridų, pavyzdžiui, klementinai yra mandarino ir apelsino mišinys. Ypač šiuos vaisius labiau mėgsta vaikai, nes jie yra dideli ir saldūs.

Mandarinuose yra nedidelis kalorijų kiekis: šimte gramų yra tik 38. Vis dėlto žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis, turintiems kepenų ir inkstų problemų, juos reikia vartoti atsargiai.

Mandarinai gerina virškinimą, nes juose yra daug ląstelienos ir maistinių skaidulų. Šiuose citrusiniuose vaisiuose yra daug pektinų, kurie yra enterosorbentai ir gali padėti nuo apsinuodijimo maistu.

Mandarinai taip pat saugo širdies ir kraujagyslių sistemą. Šie citrusiniai vaisiai stiprina imuninę sistemą, nes juose yra daug vitamino C ir fitoncidų. Fitoncidai dar vadinami natūraliais antibiotikais.

Už gerą nuotaiką taip pat atsakingi mandarinai. Juose yra eterinio aliejaus, kuris mažina stresą ir ramina nervus.

Kaip išsirinkti skaniausius mandarinus.

Gražūs vaisiai – be puvinio ir dėmių, su lygia odele – turi skonio savybių pranašumą.

Ar visi mandarinai naudingi sveikatai?

Naudingos visos mandarinų veislės. Juose yra didžiulis kiekis vitaminų, ypač C, B1, B2. Tai vitaminų sandėlis, kurio mums ypač reikia žiemą. Ekspertai rekomenduoja žiemą į dietą įtraukti vieną ar du mandarinus.

Saldžiausi yra tie mandarinai, kurie sunoksta vėliau. Tikrieji abchaziški mandarinai pasirodo gruodžio pabaigoje. Jie turi vienodą spalvą. Mandarinai, kuriuos dabar pateikia kaip abchaziškus, yra netolygios spalvos – jie yra oranžiniai, prasimušančia žalia odele, o tai rodo, kad jie buvo nuskinti dar žali.