Naudingiausi maisto produktai

Įvardinti organizmui naudingiausi maisto produktai

Kai kurie maisto produktai sumažina įvairių lėtinių ligų riziką, įskaitant širdies ligas, vėžį ir psichinės sveikatos problemas. Ekspertai rekomenduoja vartoti naudingiausius produktus. Apie tai pateikta žurnale „Goodhouse“.

Graikiniai riešutai. Jie priklauso naudingiausiems produktams dėl priešuždegiminių savybių. Šiuose riešutuose gausu omega-3 riebalų rūgšties ALA (alfa-linoleno), kuri apsaugo nuo degeneracinių ligų, susijusių su uždegimu, vystymosi. „Be to, prisotinti vitamino E ir kitų fitonutrientų, kurių reguliarus vartojimas mažina širdies ligų, tam tikrų rūšių vėžio ir 2 tipo diabeto riziką. Valgykite riešutus kuo dažniau“, – patarė ekspertai.

Burokėliai. Natūralūs produkto nitratai gerina kraujotaką, o tai svarbu norint sumažinti kraujospūdį ir sustiprinti širdį. „Burokėliai yra vienas sveikiausių maisto produktų, nes juose taip pat gausu antioksidantų ir skaidulų, kurios yra puikus imuninės sistemos stimuliatorius, skatina žarnyno sveikatą ir normalizuoja svorį“, – aiškina mitybos specialistai.

Kiaušiniai. Viename yra apie 7 g baltymų ir apie 75 kalorijos, todėl tai yra labai sveiki, paprasti ir nekaloringi pusryčiai ar užkandžiai. Kiaušiniuose esanti medžiaga cholinas sumažina kepenų ir širdies ligų riziką.

Avokadai. Valgydami avokadus, sumažiname širdies ligų riziką ir padedame organizmui stabilizuoti kraujospūdį.

Žiediniai kopūstai. Tai vegetariškas omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, aprūpina organizmą vitaminu K, būtinu normaliam kraujo krešėjimui ir kaulų mineralų tankiui, pasižymi priešvėžinėmis savybėmis.

Juodasis šokoladas (ne mažiau kaip 70% kakavos). Vienas naudingiausių dietoje antioksidantų šaltinių, apsaugantis širdies ir kraujagyslių sistemą nuo uždegiminių procesų.

Apelsinai. Be imunostimuliuojančio vitamino C, produkte yra daug folio rūgšties (daugiau nei bet kokiuose kituose vaisiuose), o tai yra nepaprastai svarbu apsaugant nuo vaisiaus defektų, širdies ligų ir psichikos sutrikimų.

Juodosios pupelės. Jose gausu magnio ir geležies. Tai pagerina raumenų sveikatą. Pupelių valgymas padeda numesti svorio, išlaikyti sveiką svorį ir sulėtinti senėjimo procesą.