
Dietologė įvardijo būdą, kaip sulieknėti nemažinant porcijų
Australijos dietologė Paula Norris davė patarimų, kaip numesti svorio nemažinant porcijų ir padaryti maistą sveikesnį.
Ekspertė rekomendavo kai kuriuos ingredientus pakeisti mažiau kaloringais. Visų pirma ji pasiūlė perpus sumažinti faršo kiekį tokiuose patiekaluose kaip Bolonijos spagečiai, o vietoje jo įdėti juodųjų arba raudonųjų pupelių. Taip pat į faršą galima įdėti tarkuotų morkų, grybų ar cukinijų. Pasak dietologės, tokiu būdu žmogus „ne tik sutaupys kalorijų, bet ir pridės vertingų skaidulų“.
P. Norris taip pat paragino čederio sūrį pakeisti parmezanu, nes jo skonis yra aštresnis ir jo kiekį galima sumažinti per pusę be jokios žalos. Suvartojus 20 gramų parmezano, o ne 40 gramų čederio, susitaupo 45 kalorijos.
Vietoj majonezo salotose, pasak dietologės, geriau naudoti dviejų šaukštų filtruoto graikiško jogurto, vieno arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių, šaukštelio citrinos sulčių ir taip pat druskos bei pipirų mišinį. Vidutiniškai tai susitaupo 180 papildomų kalorijų. O pats jogurtas bus sveika grietinės alternatyva.
