KAIP PAGERINTI HEMOGLOBINĄ

foto210 NATŪRALIŲ BŪDŲ 

HEMOGLOBINUI PAGERINTI

  1. Raudonieji burokai. Juos galima sutrinti trintuvu, taip pat išspausti sultis. Tik nepiktnaudžiaukite sultimis. Jos labai agresyvios virškinimo sistemai.
  2. Morkų sultys. Didžiausias efektas, kai šios sultys geriamos 3-4 kartus per savaitę po stiklinę. Vienai stiklinei reikės apie 500 gramų morkų.
  3. Grikiai (ypač žali).
  4. Kiaušiniai (su sultingos geltonos spalvos tryniu).
  5. Džiovinti abrikosai ir apskritai džiovinti vaisiai – juose yra geležies daugiau nei šviežiuose vaisiuose.
  6. Tamsiai žalios ir raudonos daržovės, vaisiai ir uogos (špinatai, šviežios daržovės, pupelės, žalieji obuoliai, raudonosios vynuogės, juodieji serbentai, spanguolės, sausi erškėčiai, granatai, braškės).
  7. Čiavanprašas (chyavanprash) patikrinta ir labai veiksminga priemonė hemoglobinui didinti, reologinėms kraujo savybėms gerinti, ir ne tik.
  8. Medus su graikiniais riešutais ir spanguolėmis yra puikus būdas padidinti vertingą baltymų kiekį kraujyje. Galima sumaišyti lygiomis proporcijomis. Iš karto geriau būtų naudoti mažomis porcijomis, kai tik bus paruošta.
  9. Gėrimas iš erškėčių su medumi – naudinga ne tik imunitetui ir bendram gyvybingumui, bet ir hemoglobinui didinti. Erškėčius reikia užpilti virintu vandeniu ir palaikyti termose kelias valandas, o medų įdėti prieš vartojimą.
  10. Žolelių mišinys. Reikia paimti du šaukštus dilgėlių ir gervuogių lapų, taip pat tris šaukštus jonažolės ir ramunėlių žiedų. Visa tai susmulkinti, sumaišyti ir įdėti į termosą, įpilti apie 700 gramų verdančio vandens. Šį antpilą gerti po stiklinę tris kartus per dieną.