10 NATŪRALIŲ BŪDŲ
HEMOGLOBINUI PAGERINTI
- Raudonieji burokai. Juos galima sutrinti trintuvu, taip pat išspausti sultis. Tik nepiktnaudžiaukite sultimis. Jos labai agresyvios virškinimo sistemai.
- Morkų sultys. Didžiausias efektas, kai šios sultys geriamos 3-4 kartus per savaitę po stiklinę. Vienai stiklinei reikės apie 500 gramų morkų.
- Grikiai (ypač žali).
- Kiaušiniai (su sultingos geltonos spalvos tryniu).
- Džiovinti abrikosai ir apskritai džiovinti vaisiai – juose yra geležies daugiau nei šviežiuose vaisiuose.
- Tamsiai žalios ir raudonos daržovės, vaisiai ir uogos (špinatai, šviežios daržovės, pupelės, žalieji obuoliai, raudonosios vynuogės, juodieji serbentai, spanguolės, sausi erškėčiai, granatai, braškės).
- Čiavanprašas (chyavanprash) patikrinta ir labai veiksminga priemonė hemoglobinui didinti, reologinėms kraujo savybėms gerinti, ir ne tik.
- Medus su graikiniais riešutais ir spanguolėmis yra puikus būdas padidinti vertingą baltymų kiekį kraujyje. Galima sumaišyti lygiomis proporcijomis. Iš karto geriau būtų naudoti mažomis porcijomis, kai tik bus paruošta.
- Gėrimas iš erškėčių su medumi – naudinga ne tik imunitetui ir bendram gyvybingumui, bet ir hemoglobinui didinti. Erškėčius reikia užpilti virintu vandeniu ir palaikyti termose kelias valandas, o medų įdėti prieš vartojimą.
- Žolelių mišinys. Reikia paimti du šaukštus dilgėlių ir gervuogių lapų, taip pat tris šaukštus jonažolės ir ramunėlių žiedų. Visa tai susmulkinti, sumaišyti ir įdėti į termosą, įpilti apie 700 gramų verdančio vandens. Šį antpilą gerti po stiklinę tris kartus per dieną.