Burokėlių maža gudrybė

Tai, kad burokėlius reikia virti ilgai (apie dvi valandas), žino beveik visi. Daugelis žmonių žino situaciją, kai padedi ant viryklės, nukreipi dėmesį ir galiausiai pamiršti, kad ten kažkas verda. Patyrusios namų šeimininkės sugalvojo įvairių būdų, kaip pagreitinti šią procedūrą, padaryti ją patogesnę, sumažinti ne itin malonaus kvapo plitimą gaminant daržovę.

Visu pirma burokėliai gerai nuplaunami. Jums nereikia nupjauti uodegėlės ar nulupti daržovės. Jei nešvarumai yra patvarūs, galima paprasčiausiai nuplauti arba panaudoti šepetuką. Tada galima pradėti virti.

Yra maža gudrybė – perpus sutrumpinti burokėlių virimo laiką. Pakanka pirmiausia užvirti vandenį ir tik tada įdėti daržovę. Norint išlaikyti gražią ir ryškią spalvą, galima įpilti vieną arbatinį šaukštelį cukraus arba pusę šaukšto acto.

Yra dar vienas momentas – sodrus ir nelabai malonus kvapas, kurį skleidžia daržovė virimo metu. Kvapas užpildo ne tik virtuvę, bet ir kitus kambarius. Tuo pačiu metu ventiliacija ne visada padeda. Kvapui neutralizuoti į indą, kuriame burokėliai verdami, reikia įmesti duonos plutelę (juodos duonos). Aromatas iš tiesų keičiasi į gerąją pusę.

Išvirta daržovė dedama į šaltą vandenį. Tam yra dvi priežastys – taip ji daug geriau pasiruošia ir nusilupa.